Thursday, January 5, 2012

Masam manis 2011.

Pejam celik, pejam celik dah masuk tahun baharu. Ah! Cepat masa berjalan. Macam-macam hal terjadi tahun lepas. Ada manis, masam, pahit, kelat, manis. Tapi bab menangis, kekal sampai sekarang. bak kata anis,

                                         "Kak Imah, awak nih keras.. Tapi lembut.."

Macam manalah.. Bab lain aku kurang kisah. Kena marah macam mana pun dengan Mrs. Rajeswari dulu (dia nih bos aku masa kat Sri KDU, Kota Damansara), aku masih boleh relaks lagi. Tapi kalau libatkan emosi, failed!Kurus aku kalau sepanjang masa jiwa kacau. Dah nak masuk 25 tahun umur nih. Hamboi. Takutlah..

Orang yang dahulu disayang-sayang.. Tak tahu apa kesudahannya. Nak kata masih sayang kat kita, macam dah tak. Nak kata dah tak sayang kat kita pun macam dah tak. Mana satu nih. Sila jawab.. Sila jawab.. Orang yang dulu dibuang-buang, tiba-tiba datang munculkan diri. Musuh yang tak dicari, tiba-tiba offer diri jadi musuh. Niat baik disangkal. Ayat elok dimanipulasikan. Keadaan keruh sengaja diambil kesempatan. Discussion yang diharapkan, kau nak jadikan medan gaduh.. Kenapa? Nak tunjuk siapa jaguh? Tak malu ke anak-anak tengok?


                 "Oh.. Mama buat macam nih dengan uncle.. Kita boleh ikut nih.."

 Tak apalah.. Dengan sempoi cuba menenangkan hati yang rawan.. Maka terdetiklah ayat Boboboy.

                    "Aku faham mentaliti orang tak ada pelajaran macam kau. I am well educated."

Opss..Panas punggung? Make up 3 inci dah cair? Pasang aircond kat office kau tue dengan the lowest temperature. By the way puan, minta maaflah kalau rasa post kali nih buat puan rasa macam nak maki berbakul-bakul. Ini blog saya, bukan wall orang lain ye. Saya tak suka post apa-apa yang mengarut kat wall orang. Rasa tak bertamadunlah buat macam tue. Ops!

Tiada kaitan. Ikhsan Google Images...

Kalau remove make up tue, muka kita sama tak?? hahahahaha!

No comments:

Post a Comment