Sunday, March 6, 2011

Think positive. Should i?

Perjalanan hidup manusia neh memang unik kan? semakin jauh kita cuba tinggalkan apa yang kita cuba jauhi, semakin hampir, semakin rapat benda tue datang pada kita.Walau pelbagai tindakan dah diambil untuk prevent atau avoid, at last.. Datang balik pada kita no matter what.

    " Itulah dugaan namanya. Jangan disimpan, jangan dipendam. Luahkan pada seseorang yang awak rasa boleh awak percaya. Please think positive. Tindakan dia tue betul. Kalau tak, sampai bila-bila pun pihak yang berkaitan tak tahu apa yang awak rasa selama neh. Dia bukan bertindak sebagai on behalf of you, tapi lebih kepada tindakan seseorang yang mengambil berat diri awak."

tegur seorang teman petang tadi. Argh! Kenapa teman ini juga tidak sependapat dengan aku? Oke.. Oke.. Berfikiran positif. Aku sedang cuba berfikiran positif dalam segala hal. Tapi rasanya kali ini, cukuplah aku mempercayai seseorang dengan sepenuh hati. Tidak selepas ini. Tak kira siapa pun engkau. Kalau terpaksa korbankan diri sendiri pun tak apalah. Siapalah aku kan? Cuma patung bernyawa yang damn! tiada perasaan! Welcome back old Nai'mah. Its very hard to terminate my old, and now, easily its come back. well.. Welcome. Aku bukan manusia yang ungrateful ke.. Tak sedar diri ke.. aku sedar diri. Tapi bila kenyataan tue jadi terlalu pahit, susah buat aku bila melibatkan orang sekeliling. Apa yang paling sadis, aku tak tahu apa yang terjadi pada aku, siapa aku sekarang neh, dan apa yang aku nak sebab mereka lebih tahu siapa aku, apa yang aku nak dan siapa aku yang sebenarnya. Terima kasih diatas peluang memenuhi kuota sebagai programmer dan planner. Paling best sekarang.. Satu apa kerja pun dah tak dapat nak jalan. Owh.. Hebat lah kauorang. Terima kasih sekali lagi.Apa nak jadi pun, jadilah lepas neh.   

4 comments:

  1. Ur lost... clear ur mind... accept what coming towards u n digest... take only what is necessary not all... friends are to help u up... but to walk, its on ur own feet... believe...

    ReplyDelete
  2. i noticed bout that dear. but.. 4 how long i'll be like this..? penat la.

    ReplyDelete
  3. ek kenape ni dear ... qaseh tak tahu ape2 tapi yg pasti jgn percaya org seratus peratus kelak nnt kepercayaan tu di permainkan .. maybe perit yg akan datang

    ReplyDelete
  4. untuk berapa lama ko nak bertahan tuk terus begitu adalah atas pilihan ko sendiri... perubahan dimulai dari niat, dari diri sendiri dan dari sekarang.........

    otak akan bekerja optimum bila hati itu tenang...

    ReplyDelete