Wednesday, July 14, 2010

Hari ini 14 Julai, 2010

Dah masuk 2 minggu duduk rumah. Bosannya, nauzubillah! Macam biasa, hari-hari masak. Hari nih try bake Banana shortbread. Tapi, maaf lah ye, semuanya dah selamat hadam dalam perut, hahaha~  Lebih kurang macam nih la rutinnya..

6.00 pg     
Bangun. Sembahyang subuh. Buat sarapan. Sambung tido... =p

6.45 pg     
Ada pulak orang call pagi-pagi nih. Tiba-tiba ibu masuk bilik. Tak dapat nak sambung tidur, mata dah  segar. Basuh baju.

8.30pg     
 Jadi ular sawa gemuk atas katil. Tergolek-golek. Call Safara tanya dia free ke tak. Nak pergi Kastam Muar, ntah manalah bangunannya.

9.30pg      
Alamak! kain dalam mesin basuh belum spin, hehehe~ tak senonoh perangai anak dara. Cepat-cepat bangun pergi spin baju. Tiba-tiba rasa macam nak try resepi baru pulak. Ah! bangunlah!

10.00pg    
Settle sidai baju semua. Main kejar-kejar dengan biawak kat belakang rumah. Tak boleh pakai  punya biawak. Teresak-esak, tersedu-sedu ayam cikgu Maria kat belakang rumah menangis sebab kena sergah biawak. hahahahahaha~

10.30pg    
Drive kereta pergi Parit Tengah. Cari pisang embun takde, pisang emas pun jadilah. Barang-barang yang dibeli ialah susu segar, gula perang, dengan pisang emas. Adalah dalam 2 sisir.

11.00pg   
Start projek buat Banana shortbread. Santan dah keluarkan awal-awal. Santan nih, untuk lauk tengahari punya projek. Nak resepi sedap-sedap? You may click here.

11.30pg   
 Adunan masuk dalam oven. Suhu 180c biar dalam oven dalam 50 minit. Start siang pucuk ubi.celur, hiris-hiris. Nak buat apa? Pucuk ubi masak lemak sudah.. Ikan kembung masak tauchoo dengan sambal koret.

12.40 tghri    
 Siap masak semua. Sejukkan kek. Sesi kemas rumah pulak.

1.30ptg    
 Eh.. Aku tak mandi agi eh..?? hahaha~ Mandi. Siap-siap. Hidang makanan atas meja. Tunggu ibu balik.  

2.00ptg    
 Gerak ke rumah Safara. Bagi Saf kek 1/4 then terus ke bangunan depan bangunan Kastam.Konon-konon nak tukar duit pada Dollar Singapore. Habis pulak. Kena datang esok.

2.30ptg     
Cari kasut Safara. Esok dia dah balik Indon. Hei.. Takde lagi la tempat aku nak menggedik, haha~ sowie Saf. Aku kan memang macam nih.

3.00ptg    
 Perasan handphone tok nombor Celcom dah hiang. Patah balik ke bandar. Cari. Mana nak dapat bai. Mesti la lesap. Jamn otak kejap.

3.30ptg     
Drop Safara. Otak masih blur. Tak tahu nak buat apa. Terus balik rumah.

3.40ptg     
Tiba rumah. Bagitahu ibu. Post dekat Facebook. Haiz.. Takde duit nak reload nombor Maxis.Cas, masih biarkan off lagi.


Sekarang.. Aku masih blur. Sayang bangat nombor tu, hurmmmmmmm~ Esoklah pergi Celcom center. Nak jugak nombor tue. Nak jugak!


012-7621079. Maxis number. If have any, don't be hesitate to make a call or text me ya!

No comments:

Post a Comment