Thursday, March 4, 2010

March yang menjengah..

Dah lama tak post n3. Sebabnya, kesempatan yang ada semakin berkurangan untuk semester ini. Tambah-tambah semester akhir nih penuh dengan final project yang menuntut aku melebihkan masa gara-gara final paper untuk IS220 dimansuhkan bagi pelajar semester 6 IS220. Apa yang tinggal, final paper untuk mereka yang mengambil subject minor atau elektif. Hurmmmm.. Tak kisah lah.. Asal semuanya berjalan dengan lancar, aku tak berapa peduli dengan semua tu.Keluhan pasal broadband, aku dah tak mampu nak cakap. sama sahaja. 

Penempatan untuk menjalankan praktikal sudah keluar keputusannya. Berlonggok aku dan rakan-rakan di hadapan bilik En. Burn pagi tadi. UMP.. Hahahaha.. Aku sorang jelah post STPM kat situ. Baki rakan yang lain post Diploma. Tak apalah.. Apa yang perlu aku buat sekarang, buat revision. I have to prove that I; the only Post STPM who will becoming a practical student at UMP can do it, at least my performance same level with them or else much better! Dah muak kena compare. Apalah.. Pemikiran yang terlalu sempit. Apa nak dibezakan sangat kan. Kadang-kadang, mentaliti seseorang tue yang menghuru-harakan keadaan. Bagi aku, siapa pun mereka, sama sahaja. Mereka tetap rakan yang perlu aku depani sepanjang 2 bulan di sana. pandai-pandailah aku bawa diri. Lagipun, apa perlu sangat praktikal dengan kawan selain untuk dibuat teman. Masuk job market nanti kira rezeki sahaja kalau dapat satu tempat kerja dengan individu yang kita kenali.Oh yea.. Disebabkan final paper dah tak ada, so praktikal kami diawalkan pada bulan April. InsyaALLAH jika tiada aral 26 April kami akan memulakan praktikal. Apa yang tinggal 2 final paper untuk minor subject aku. Aish.. Jiayou NAIMAH...... 

Sepintas lalu aktiviti semester ini..

Anyam ketupat.. Family Day at TBJ held on middle of March,2010..
 
My sister.. Behind.. Grey tudung is our mommy.


My younger brother..


Research at Toyota RC.. Center is our super senior who handle this TRC with Mrs. Intan Salimi  

Actually dalam kelas web programming nih.. Belajar guna dreamweaver.. Best2.. Feel excited. Dah pernah belajar, revision2.... love PHP.. love mysql.. (iklhlas tak nih..?? kih3~)


Harap-harap keputusan yang aku ambil bakal memberi pulangan kelak.

No comments:

Post a Comment