Monday, October 26, 2009

Demam exam.. Demam segala-galanya

Aku baru tiba dari Johor sekitar jam 2petang tadi. Hurmmmmm... Malas betul! Perkara paling malas untuk dilakukan mengemas barang-barang untuk balik ke kolej, even aku tak bawak apa pun.. Hanya lappy sahaja. Hati lebih lapang setelah pulang dari kampung. Dengan kadar segera aku bertemu dengan advisor untuk thesis yang baru bloeh proceed to the next stage; distribute my questionnaire to my respondents.Manalah nak cari hujung-hujung semester nih. Masing-masing sibuk membuat persediaan untuk exam yang akan bermula minggu ini. Aku pulak? Macam biasa. Macam tak ada apa-apa berlaku.

Macam mana nak elakkan diri daripada ditipu?
Macam mana nak elakkan diri dari disusahkan oleh manusia yang tak berhati perut?
Macam mana nak elakkan diri daripada menderita, hati disakiti, dikecewa dan dibenci?
Macam mana nak sukses dalam apa yang kita lakukan?

1 comment:

  1. yuhuuu.. mcm banyak je masalah hang nie..
    senang cite,jauhkan diri anda dr mereka,hepikan diri anda so t xlah cedih sgt n lastly,sentiasa yakin dlm apa yg kite bt wlwpn bnda tu salah.. ok tak kite jd counselor,hehe.. so gud luk k..

    ReplyDelete