Friday, September 11, 2009

Aku dan cinta..

Sejak zaman sekolah lagi, parents aku tak benarkan kami adik beradik bercinta selagi masih di alam persekolahan. tapi, masa tu tak rasa apa pun. lagipun dari sekolah rendah hingga tamat tingkatan enam dunia persekolahanku di sekolah perempuan. Istilah mengenali lelaki untuk dijadikan “somebody” tak terlintas dalam fikiran. Tapi akhirnya terbawa-bawa sehingga sekarang. Teman lain sibuk cari boyfriend, aku dok sibuk cari favourite novel atau buku yang aku minat, hehe.. i’m really addicted with book right now, haha..
Sendiri.. hurmmmmm… ayat… entah la… parents aku pulak dok risau pasal aku sekarang nih.. agaknya sebab nenek aku esek tanya je kowt.. entah la… kalau adik-adik perempuan aku langkah bendul pun, insyaALLAH aku akan terima dengan redha. jarak umur kami bukan jauh mana pun. setahun satu. aku yang sulung dan ada lagi 2 orang adik perempuan dan seorang adik lelaki. takkan nak sekat kalau ada orang dok tanya pasal adik aku kan? alah.. tak apa la.. Adalah tu jodohnya cuma belum tahu siapa. Penat bercinta tapi belum tentu si dia pasangan kita, tak seronok kan? banyak berhabis duit, masa, tenaga. yang merajuk.. perlu dipujuk.. tiap kali jumpa, perlu keluarkan duit, walau sekadar makan di mapley. bukan tak pernah mencuba, tapi dari menerima si dia kerana simpati disamping sering disakiti, lebih baik lepaskan dia pergi. nampaknya, teknik nih lebih menenangkan fikiran dari sebelum ini. later on, biarlah mereka yang lebih arif memutuskan. life must go on. cita-cita aku belum digapai lagi. parents aku belum rasa duit titik peluh aku lagi.. adik-adik belum melihat kejayaan kakak sulung mereka lagi. so, yang cinta paling penting bagi aku kini.. FAMILY. andai segala-galanya datang lebih awal, aku terima dengan tangan terbuka.
semoga diri ini dirahmati. amin..

No comments:

Post a Comment