Monday, March 23, 2015

Mee Siput 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Alhamdulillah.. Sekarang sudah ade keluarga kecil yang perlu dijaga, punyai seorang suami yang baik, punyai seorang anak dara yang baru sahaja berusia 16 bulan, hehehe~ Eh.. Sudah.. Sudah.. Nih ha.. Nak bagitahu, Sesiapa yang dok mencari mee siput.. Nak yang besoooo.. Teballl.. Rangupp.. Ha.. Korang dah singgah blog yang betol la nih.. Especially yang duduk di bandar besar tetiba dok rindu kampung halaman, dok teringap tuang sambal dalam plastik, hancur pastu... NGAPPP1 HEHEHE..

Meh.. Share senarai harga.. Harga adalah termasuk kos pengeposan ya..



Nampak tak? Nampak tak?? hehehe.. Terlupa nak ambil gambar sambal.. Sebotol RM10.00 termasuk kos pos.. Harga sambal tue cuma RM4.00 sajo..


Salah satu feedback customer..

Sambal dok teringin makan sendiri.. esek buat tok orang lainnn je, ekekeke~


Pengeposan akan dibuat setiap ISNIN & RABU SAHAJA. 

Mee siput akan sampai ke desinasi 2 hingga 3 hari bekerja ikut pukul berapa saya sempat pos hari Isnin dan Rabu tue. Kalau pagi, dapatlah keesokan harinya, kalau pos lepas pukul 2, alamatnya tiga hari bekerjalah ye.. hehe~

COD: Setiap ISNIN & RABU di Petronas Mutiara Damansara selepas Maghrib dan KTM Segambut waktu dari 1 hingga 2 petang.

COD kawasan lain? Ada.. Dengan syarat:

1. Belian 5kg dan ke atas.
2. Radius 30km SAHAJA dari Damansara.
3. Charge penghantaran akan dikenakan mengikut jarak.
4. Bayaran secara online SAHAJA

Ada diskaun special untuk belian 5kg ke atas.  Yang lebih 5kg tue, dah jimat kos pos taw. Siap hantar sampai depan pintu lagi, mengikutterma dan syarat, ewahhh! :)

boleh lawati IG kami: mee_siput_besar

Hai la mee siput.. Takde GST taw.. hehe~




Tuesday, July 22, 2014

MEE SIPUT BELI SECARA ONLINE! PROMOSI KHAS RAYA 2014!!!





Lepas raye ade open house pulak kan? Hehe~ selain promo pack (mee siput mentah), kami jugak ade menyediakan mee siput siap goreng. Tetamu bole pilih individual.. Tinggal pecah & gaul sambal dalam individual pack.

Single pack Size S: (sekeping goreng + individual sambal) : RM1.30
Single pack Size L: (sekeping goreng + individual sambal): RM1.50

Special offer untuk borong dengan jumlah 50 keping ke atas untuk setiap size. Paling best, korang boleh pilih nak sambal tumis / kicap untuk mak buat. Sambal akan dibuat lepas dapat order. Mak tak letak pengawet.. So sambal HANYA akan dibuat setelah tempahan dibuat. :)

Untuk yang mentah pun ada.. Promo pack Size S dan L..

Promo Pack Size S : (20 keping mentah) : RM5.00 (direct dari kilang di Muo)
Promo Pack Size L : ( 6 keping mentah) : RM5.00 (direct dari rumah pembuat. Hand made, home made hokeh! :) )

Selain dari faktor berbeza size dan cara pembuatan, size L lebih multi purpose berbanding size S yang lebih sesuai untuk tujuan gorengan seperti keropok atau disira lada. Size L boleh digunakan untuk membuat mee goreng, kari sup, bubur manis, atau apa sahaja.
Promo Pack Size S and L

 Multi purpose : Mee siput goreng mamak

                                                                      Mee siput kari special

BERMINAT? WHATSAPP / HUBUNGI KAMI
NAIMAH 016. 613. 7342
FAHMIE 016. 613. 7451
 
#meesiput #darimuoek... #singlepack #sizeS #sizeL #meesiputonline #promokhasraya #openhouse2014 #sayajual

Friday, July 11, 2014

PROMOSI MEE SIPUT SEMPENA RAMADHAN DAN SYAWAL 2014!

PROMOSI RAMADHAN & SYAWAL UNTUK STOK MEE SIPUT KAMI

SINGLE PACK: RM1.50 / PACK (Sekeping goreng + individual sambal)
30 SINGLE PACK DAN KE ATAS : RM1.00 / PACK

PROMO PACK (MEE SIPUT MENTAH) : RM5.00 / PACK (PERCUMA 5 KEPING!!)

SAMBAL MEE SIPUT (400G) : RM3.50 / SEBEKAS

MEH-MEH. TAWARAN SAH SELAGI STOK MASIH ADA.. :)

WHATSAPP / MSG / CALL KAMI. PASTI PUAS HATI!!




Tuesday, July 1, 2014

Wangi wangi Hari Raya 2014!

Suka wangian lembut, tak terlalu kuat tapi tahan lama? Murah pun murah, siap boleh jadikan hadiah buat yang tersayang lagi.. HAdiah diri sendiri pun lagilah dialu-alukan, hehe~

 Promosi Istimewa Bali Ratih Malaysia Sempena Ramadhan & Syawal
Dengan setiap pembelian;
a) 1 set Bali Ratih (single atau mix aroma)
ATAU
b) 4 unit mana-mana produk Bali Ratih sama ada Scrub, Butter, Lotion, Mist
(boleh campur mana-mana produk & aroma)
DAPAT PERCUMA 1 UNIT;
Freegift A) IL Puro Organic Shea Butter Lip Balm (bernilai RM15)
Freegift B) Honey soap bar 110 gr (bernilai RM15)
Freegift C) NYX Lip Tint (bernilai RM15)
*Uolls boleh pilih gift yang dikehendaki.. Barang baik.. Best!! :)

*Wassap to 016.613 7342 (Imah) special offer during Ramdhan & Syawal.




Nak hidu-hidu? Temui saya di KTM Segambut, TESCO Manjalara, dan IKEA. :)

Thursday, June 26, 2014

Apa nak masak untuk Ramadhan?

Pre order mee siput.. cepat-cepat! buat stock untuk ramadhan.. buat mee kari boleh.. mee goreng boleh.. letak dalam bubur cha cha bole.. mengikut kreativiti anda. cepat! hubungi kami untuk pertanyaan / tempahan.. Dengan kehadiran Ramadhan, 10% dari keuntungan yang kami peroleh akan disedekahkan untuk kegunaan masjid di mana kami akan bertarawikh, inshaa ALLAH. 



Single pack: sekeping goreng + sambal : RM1.50
beli 30 pack dan ke atas untuk  single pack dengan harga RM1.00 / keping

Promo pack : 6 keping mentah
Beli 5pack untuk Promo pack dengan harga RM25.00!


Hubungi nombor tertera untuk maklumat lanjut.

Wednesday, June 25, 2014

Pengasuh bertauliah dan tak bertauliah?

Title agak sensitif, hehe~ Saya ibu muda bekerjaya dan punya anak seorang. Saya dan adik-adik memang ditinggalkan di rumah pengasuh masa kecik-kecik sebab ibu ayah kerja. Pengasuh kami dulu agak tegas, ada kawasan larangan melepak, hehe~ Kawasan kami cuma di ruang tengah. Kat situlah tidur, makan, tengok TV. Bilik, ruang tamu.. Prohibited area. Dapur boleh masuk pun bila dapat permission. So, pengasuh dalam hidup kami bukanlah perkara asing.

Ok. Back to the topic. Minggu nih last Babysitter sedia ada nak jaga Cik Sarah. Dah 8 bulan umur dia. Alasannya, Cik Tara Tara esek menangis je. Dah makan menangis, nak tidur menangis, bangun tidur menangis. Mungkin faktor perubahan bulan ke.. Sebab awal-awal dulu pernah inform acik tue, pape hal maklumkan pada saya. 

"Dulu Sarah tak macam nih.. Susah acik nak buat kerja. Nak menangis je.."

  "Sarah nih kene sampuk nih.. Menangis je.."

"Acik tak tahan lah dengan dia nih. Pahim jerit, '"Diamlah.. Memekak je.."' suruh Sarah diam sebab dia tak boleh tidur.."

Mungkin dia pun dah pening anak esek menangis. Walaupun selalu dapat mesej kata dok pampered anak dekat rumah, which is memang taklah sebab balik rumah, susukan dia siap-siap, lepas tue..  Ha.. Ummi abi sibuk lah dok kemas, masak, bersihkan rumah. Dia dok depan tv. Kalau nak mula menangis sebab takde orang je baru main au cak, huhu~ Ugut-ugut last nak jaga anak kalau dia nak nangis je (which is saya tak boleh nak cakap apa sebab character anak nih tak sama, itu apa yang saya faham),  Tapi agak pedih hati jugak sebab banyak yang kami cuba tolak ansur. Dari isu cuti, MC, dan EL. Saya faham yang pengasuh juga manusia yang perlukan cuti, dan itu merupakan hak mereka. Warning majikan pun saya dah dapat sebab cuti tempat kerja saya cuma 8 hari setahun untuk tempoh 2 tahun bekerja. Sedangkan kita ada majikan nih pun dapat cuti, takkan kita tak boleh bertimbang rasa dengan orang yang akan jaga anak kita lebih dari masa yang kita luangkan dengan anak kita, ye tak? Dah buat segala yang terdaya bincang dari hati ke hati, cuba mudahkan kerja dia seboleh mungkin, bawak anak ke tempat kerja (yang mana memang tak dibenarkan di tempat kerja saya sebenarnya..). Tapi akhirnya.. Mungkin bukan rezeki anak dijaga lama oleh mak cik BS tersebut. Sedih.. Memang sedih. Tapi nak buat macam mana.

Kenapa title pengasuh bertauliah dan tak bertauliah?

Sebab.. Tak semua pengasuh bertauliah mampu bertahan kalau anak tue ada kerenah macam anak saya. Walaupun saya percaya, sedikit sebanyak mereka pasti tahu pasal psikologi kanak-kanak, tapi bukan semua. Mungkin khursus pengendalian kanak-kanak tue costly, di luar kemampuan pengasuh. Ada macam-macam kemungkinan. Jangan salah sangka ingat cuma taska ada kelulusan JKM ye.. Home based pun ada yang dah punya kelulusan. 

Pengasuh tak bertauliah. Kami tiga beradik dijaga oleh pengasuh yang tiada status pengesahan JKM ke.. Dan apa-apa yang seangkatan dengannya. Tapi kami dijaga dengan baik, penuh ketegasan dan disiplin yang kami perlu ikut dalam rumah mama(gelaran pengasuh kami).. Mungkin faktor ayah pun polis, hal-hal melibatkan disiplin tue dah sebati. Jajan (makanan ringan..) Jangan harap. Masa hadap TV, buah akan dipotong. Lepas makan, basuh pinggan masing-masing. Makan tak boleh tumpah-tumpah. TQ mama!

Bermulalah episod mencari BS dan taska sekarang. Macam-macam ragam jumpa. Macam-macam gaya. Ummi bukan tak nak jaga sendiri. Orang mesti bercakap kalau dah susah sangat jaga sendiri anak. Ye.. Cakap memang senang. Suami seorang yang sangat bertanggungjawab. Isteri umpama tangan kiri sang suami. Waktu sesak-sesak, sekurang-kurangnya boleh lah saya bantu. Ada rezeki, memang nak kerja dari rumah dan itulah yang sedang saya usahakan.



Kesimpulannya, jangan menilai semua pengasuh sama. Mungkin ada yang menilai berapa yang masuk, berapa anak asuh.. Tapi ramai jugak yang mampu menjaga anak kita sebaiknya. Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. 



Thursday, June 12, 2014

Bali Ratih in Malaysia

Looking for a gift set for the loves one? These set also can play as "hantaran" for wedding, birthday present, even you can buy as a reward and pampered yourself with the selective items. Great packaging, long lasting moist and fragrance, with affordable price. Not much I can say, this products is highly recommended to those who looking for the quality products same level with BodyShop. Coose, pay, and let we help you to do the rest.

Products in gift set single aroma:
Body scrub (110g)
Body butter (110g)
Body lotion (110ml)
Body mist (60ml)

We also have 16 aromas to be chosen which are:
Almond nut
Apple
Avocado
Cherry
Chamomile
Chocolate
Coffee
Green tea
Lavender
Mango
Milk
Olive
Orange
Strawberry
White musk
White rose

16 aromas of Body mist from Bali Ratih. 

Below is part 14 among 16 Gift set Single aroma picture display.

Almond

Apple

Avocado

Chamomile

Cherry

Chocolate

Green tea

Mango

Milk

Olive

Orange

Strawberry

White musk

White rose

Price above is excluding the postage fees.  If you are interested to add on something to make it as a special gift, we can make it for you with different charge but with affordable price, special for you! :)

Wangiiii.. :)